26 august: Ziua Internaţională a Câinelui, cel mai bun prieten necuvântător

În fiecare an, 26 august este o zi dedicată celor mai buni prieteni necuvântători, câinii, ca un omagiu adus celor care ne oferă alinare, loialitate, sprijin și dovezi de iubire necondiționată.

Ajutorul pe care îl primim zi de zi de la aceste necuvântătoare, fie că sunt câini antrenaţi să ajute persoanele care şi-au pierdut vederea, câini de război sau folosiţi în poliţie, a ajuns să fie de la sine înţeles.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tocmai de aceea, ziua de 26 august s-a dorit să fie un moment de aducere aminte pentru toate dovezile de dragoste pe care ni le oferă amicii noştri patrupezi, dar şi un prilej pentru a face donaţii pentru adăposturile de câini sau de a adopta un prieten blănos.

Câinele (Canis lupus familiaris) este una dintre subspeciile lupului cenușiu și este astăzi o prezență constantă în viețile noastre.

Câinii de azi, domesticiți, după cele mai noi studii, în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, sunt mereu prieteni devotați.

Un studiu australian spune că un câine a devenit cel mai bun prieten al omului datorită hormonului oxitocină, cunoscut drept hormonul fericirii și al iubirii.

Rezultatele experimentului au demonstrat faptul că un câine care a primit hormonul oxitocină a avut rezultate mult mai bune față de alte animale, patrupedul găsind mai repede recompensele ascunse de stăpân.

Dacă la oameni, oxitocina este hormonul care creează legătura afectivă dintre o mamă și bebeluș, la câini, același hormon este responsabil cu legătura care se formează între ei și stăpân.

PUBLICITATE