24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Roman


Peste trei sute de romașcani au fost prezenți astăzi, 24 ianuarie, la Stejarul Unirii, pentru a marca 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. De la copii de numai câțiva anișori și până la oameni cu părul cărunt, cu toții s-au prins în Hora Unirii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primarul Lucian Micu le-a fost alături și a făcut apel la unitate: “24 ianuarie ne învață ce înseamnă solidaritatea și curajul. Ne învață că există o singură Românie, pentru care patriotismul nu trebuie să se manifeste doar de fațadă. Ne mai învață că trebuie să fim uniți și nu dezbinați, pentru că dezbinarea din interior este mai periculoasă decît orice fel de agresiune externă, indiferent de forma acesteia.

În momentele de îndoială, de neliniște, de nesiguranță, imaginați-vă, preț de o secundă, că sunteți parte din sutele de mii de români care, în acele tulburi vremuri, au născut Unirea de la 24 ianuarie 1859”.

La eveniment au luat parte și consilierii locali, precum și senatorul Dan Manoliu și deputatul Iulian Bulai. Pe scena din fața Stejarului Unirii a urcat, ca de fiecare dată în ultimii nouă ani, și Laurențiu Leoreanu, de data aceasta în calitate de deputat de Roman și Neamț.

D.M.B.
sursa: Primăria Roman
PUBLICITATE