21 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului pietrean. Unde am fost și unde suntem acum

A fost odată FC Ceahlăul Piatra-Neamț. Așa am putea începe articolul, făcând referire la cel mai glorios moment al fotbalului de la poalele Pietricicăi.

Pe 18 iulie 1999, în urmă cu 21 de ani, Ceahlăul Piatra-Neamț scria istorie pe Borzogheanul, terminând la egalitate (1-1), partida cu celebra Juventus Torino, meci disputat în turul 3 al Cupei UEFA Intertoto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Daniel Scânteie deschidea scorul în minutul 28 pentru Ceahlăul, italienii restabilind egalitatea în minutul 57 prin Tacchinardi. Acela avea să fie și scorul final, 1-1, returul terminându-se tot cu o remiză, 0-0.

Astăzi, echipa de tradiție a fotbalului pietrean nu doar că nu mai scrie pagini de istorie, dar se luptă din greu pentru supraviețuire.

CSM Ceahlăul se află în Liga a 3-a, după ce în 2016 era în Liga a 5-a. Supraviețuirea clubului se datorează unor oameni de afaceri locali care investesc sume importante în tinerele talente de astăzi.

Cătălin Roca, președintele clubului este cel care face eforturi pentru a ține pe linia de plutire fotbalul autohton, alături de el, revenind ca sponsor pentru o perioadă de timp, societatea RIFIL și încă o serie de firme locale.

Primăria municipiului Piatra-Neamț nu mai asigură finanțarea clubului, așa cum era pe vremea primarului Gheorghe Ștefan, în schimb, clubul plătește chirie primăriei pentru utilizarea terenului și vestiarelor de la stadion.

Consiliul Județean pare a mai reprezenta o speranță pentru echipă, prin aprobarea unor proiecte cu finanțare nerambursabilă pe care clubul le va depune la sfârșitul lunii iulie.

Așadar, fără ajutorul administrației locale, clubul rămâne aproape exclusiv pe finanțare privată, lucru care va deveni tot mai greu pentru o echipă aflată în Liga a 3-a.

Cât vor mai putea sponsorii privați să susțină emblema ”Ceahlăul Piatra-Neamț”, rămâne de văzut. Până atunci, trebuie să ne mulțumim și să ne mândrim cu amintirile anilor de glorie din urmă cu mai bine de 20 de ani.

Meciul integral Ceahlăul – Juventus (1999) îl puteți viziona aici.

PUBLICITATE