2020, anul tăierilor triple din pădurile nemțene, cu voia PNL

„Este o realitate supărătoare, tristă, o agresiune continuă asupra moștenirii pe care ne-au lăsat-o cu atâtea sacrificii înaintașii noștri. Aceste defrișări și exportul de materii prime trebuie să înceteze! Este de neiertat ce face guvernarea liberală“, a declarat Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, referindu-se la atitudinea liberalilor, de a încuraja defrișările din codrii județului

Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, are o reacție extrem de dură la adresa PNL, acuzând liberalii că au parafat defrișări masive de lemn din pădurile județului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ionel Arsene raportează situația actuală referitoare la tăieri la situația înregistrată în 2019, dar și din perioada de după 2010.

„În activitatea de campanie electorală, în deplasările în județ, nu am avut cum să ignor imaginile dureroase cu camioanele încărcate cu bușteni din pădurile noastre, curgând șiroaie către fabricile cu nume strâmbe și greu de pronunțat.

Este o realitate supărătoare, tristă, o agresiune continuă asupra moștenirii pe care ne-au lăsat-o cu atâtea sacrificii înaintașii noștri.

Aceste defrișări și exportul de materii prime trebuie să înceteze!

Este de neiertat ce face guvernarea liberală, care a avizat triplarea în acest an, față de anul 2019, de aprobări și avize de defrișare a pădurilor Neamțului“, a declarat Ionel Arsene, președintele social-democraților nemțeni.

Țări precum Austria, Franța, până și Albania, au interzis astfel de activități criminale asupra naturii, motiv pentru care PSD cere ca și România să adopte aceeași atitudine și să protejeze natura, oprind defrișările, care mai devreme sau mai târziu vor genera eroziuni masive și formarea de viituri.

O altă consecință gravă a defrișărilor este dispariția speciilor de plante și animale, din cauza tăierilor haotice, absurde, lacome, abuzive.

Liberalii au dat ca descreierații aprobări de defrișare. Îi somez să înceteze și îi fac vinovați de «avântul» corupt și vorace din acest an, în care s-a tăiat în județul Neamț mai mult decât s-a defrișat din 2010 încoace.

Nu pot înțelege ce vor parlamentarii PNL – Mugur Cozmanciuc, Eugen Nazare Țapu – să defrișeze tot Neamțul până în 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare?

E clar că nu se tem de oameni și de mânia lor, dar ar trebui să se teamă măcar de supărarea cerurilor, pentru că permit, încurajează și ascund jaful acesta.

De pe vremea PDL-ului nu s-a mai văzut asemenea haiducie silvică. Liberali de azi întrec PDL-ul; aceia par hoți de găini, pe lângă ce fac peneliștii acum.

Îmi asum când spun asta: îi fac responsabili pentru jaful silvic mercantil și rapace din anul 2020. Au permis la Neamț cele mai mari defrișări din istorie.

Nimeni nu a mai făcut atâta rău județului nostru cum fac ei. Dar va veni ziua de 6 decembrie, când românii, prin votul lor, vor salva România! Liberalii trebuie să plece pentru totdeauna de la Guvernare“, a mai spus liderul PSD Neamț, Ionel Arsene.

PUBLICITATE