2000 de infractori din Neamț, vor fi ”monitorizați” din Mall, de către consilierii de Probațiune

În cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Piatra-Neamț de astăzi, 23 iulie, a fost aprobată darea în administrare către Serviciul de Probațiune Neamț a unui spațiu de 300mp în incinta Mall Forum Center.

În urma unei adrese venită de la Directia Națională de Probațiune, s-a solicitat primăriei punerea la dispoziție a unui spațiu pentru desfășurarea activității Serviciului de Probațiune Neamț, în incinta Mall Forum Center.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Spațiul va fi amenajat la etajul II al clădirii, pe o suprafață de 300mp, instituția având o schemă de personal de 20 de persoane.

Serviciul de probațiune asigură executarea hotărârilor judecătorești în materie penală prin care au fost dispuse sancțiuni și măsuri neprivative de libertate, urmărindu-se astfel reducerea costutilor sociale ale executării sancțiunilor și măsurilor penale prin diminuarea populației din penitenciare, reabilitatea socială a infractorilor, diminuarea riscului de săvârșire a unor noi infracțiuni și creșterea gradului de siguranță în comunitate.

Serviciul de Probațiune Neamț are în acest moment în evidență peste 2000 persoane sancționate penal.

PUBLICITATE