20 de ani în captivitate la Piatra-Neamț – imaginea traumei care nu se vindecă și nu se uită niciodată (VIDEO)

Ursoaica Ina, care a fost ținută 20 de ani într-o cușcă la Parcul Zoo din Piatra-Neamț, se află acum în Sanctuarul de Urși de la Zărnești, unde nu a reușit să scape de trauma spațiului mic din cușca grădinii zoologice.

Potrivit Asociației Milioane de prieteni, timp de 20 de ani, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost și jumătate din spațiul de plimbare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Practic, a trăit doar pe jumătate la Grădina zoo din Piatra-Neamț – la propriu și la figurat.

A împărțit cu sora ei, Anca, un singur țarc. Acesta era prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog și un singur teren „de plimbare”, iar ursoaicele erau… două.

Unica soluție găsită de administrator a fost preluată din șah – o rocadă săptămânală între cele două surori.

După ani buni de sesizări, Asociația „Milioane de Prieteni“ a înduplecat autoritățile să facă dreptate.

Cu sprijinul Gărzii Naționale de Mediu, administrația locală a fost de acord să renunțe la Ina iar în octombrie 2014, AMP a reușit să o aducă în rezervație.

Acum are copaci, piscină și un bârlog numai pentru ea.

Chiar dacă acum are la dispoziție un spațiu generos în Sanctuar, copaci, piscină și un bârlog numai pentru ea, Ina continuă să facă ture într-un cerc mic, așa cum se obișnuise în cușca în care se afla la Zoo.

„Când mergeți la o grădină zoologică care are spații minuscule pentru animale, să vă aduceți aminte de mișcările Inei!

Mintea ei a rămas captivă într-o cușcă imaginară, aceeași care a ținut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă și nu se uită niciodată!” – este mesajul asociației alături de clipul video de mai jos:

PUBLICITATE