1715 salariați deservesc 59 bolnavi internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

De peste două luni, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț se internează și se tratează doar bolnavi infectați cu COVID-19.

Decizia ca spitalul din Piatra-Neamț să fie ”Spital COVID„ a fost luată de către Ministrul Sănătății, la propunerea DSP Neamț și a Prefecturii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă la început erau câteva sute de persoane pozitiv-Covid internate, inclusiv personal medical, astăzi spitalul are puțin peste 50 de bolnavi, iar numărul personalului medical și nemedical care deservesc întreaga unitate este de 1715 la un număr de paturi de 883.

Cei peste 1700 salariați ai spitalului (potrivit ultimului stat de funcții de pe siteul spitalului) se prezintă zi de zi la locul de muncă, chiar dacă unitatea este deschisă doar pentru cele 50 de persoane infectate.

Directorul DSP Neamț, Radu Firăstrău, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că vor fi făcute analize pentru a se schimba statutul Spitalului Județean din unitate suport Covid, lucru care va duce la redeschiderea secțiilor pentru ceilalți bolnavi.

În acest moment, restul bolnavilor care au nevoie de îngrijiri medicale sunt redirecționați către spitalele din Roman, Târgu Neamț sau Bicaz, aglomerându-le și suprasolicitând personalul medical de acolo dar și pe cei de pe ambulanțe.

Nota Bene: cifrele de mai sus sunt oferite de către alte instituții din domeniul medical, pentru că purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Neamț refuză să răspundă, de mai bine de două săptămâni, solicitărilor venite din partea presei. 

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Libertatea