Drept la replică – Primăria Municipiului Piatra-Neamț

Drept la replică – Primăria Municipiului Piatra-Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În vederea corectei informări a publicului, referitor la articolul apărut în data de 29 ianuarie 2022 în publicația ”Știri-Neamț” cu titlul ”Cât câștigă primarul, viceprimarii și directorii din primăria municipiului Piatra-Neamț”,  ținând cont de prevederile legale vă rugăm să publicați următorul: 

Prin HCL 13 din 27 ianuarie 2022 nu au fost mărite salariile viceprimarilor și ale primarului, așa cum precizați în articolul dumneavoastră. În textul hotărârii se precizează clar faptul că indemnizațiile lunare pentru funcțiile de demnitate publică și funcțiile asimilate acestora se mențin la nivelul aferent lunii decembrie 2021. 

Modificările salariale pentru angajații primăriei s-au făcut prin HCL 333/17.12.2022, fiind vorba despre corelarea coeficienților aferenți tuturor funcțiilor cu salariul minim brut pe țară aflat în plată în vigoare, stabilit prin HG 1071/2021. Nu este vorba despre nicio încălcare a legii cum precizați în articolul dumneavoastră. 

Creșterea salariilor din primărie este o măsură necesară pentru crearea unui mediu profesional competitiv și pentru motivarea și fidelizarea angajaților performanți din instituție. Au existat situații, inclusiv în 2021, în care angajați buni au fost tentați să plece în privat sau la alte instituții publice unde ar câștiga venituri mai mari.

Totodată, trebuie precizat faptul că salariile menționate în articolul dumneavoastră sunt cele de bază, din care se scad taxele și contribuțiile la bugetul de stat și nu reprezintă efectiv veniturile încasate. Ca urmare a solicitării dumneavoastră, în data de 28 ianuarie v-au fost furnizate de către instituția noastră informații cu privire la veniturile nete ale angajaților, pe care ați omis să le precizați în articol. 

Referitor la mărirea organigramei, precizăm că aceasta a fost o soluție pentru a recruta în cadrul unor concursuri corecte angajați cu competențe și experiență care să crească nivelul de pregătire și competitivitate la nivelul instituției. Noua organigramă prevede 277 de poziții față de 238 de posturi în vechea organigramă, dar în prezent sunt ocupate chiar mai puține, respectiv 211 posturi din care 3 de demnitari, respectiv primar și viceprimari.

Astfel, considerăm că materialul menționat este tendențios și de natură a induce în eroare cititorii. Vă stăm la dispoziție pentru orice informații și vă rugăm ca atunci când este necesar să solicitați și să publicați și punctul de vedere al instituției noastre comform normelor deontologice.

PUBLICITATE