154 de persoane, supravegheate judiciar în primele trei luni ale anului 2016


De la începutul anului și până în prezent, polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 154 de persoane, în primele trei luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 62 de nemțeni.
Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 20 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în șapte cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în două cazuri măsura arestului la domiciliu.
Astfel, în primele trei luni ale anului, 125 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de alte 29 de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.
Cu titlu exemplificativ:
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț prin lucrătorii din cadrul Biroului de Supravegheri Judiciare în data de 25.03.2016 a înaintat instanței de judecată sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe față de doi bărbați de 17 și 41 de ani, ambii din Icușești care și-a încălcat obligațiile dispuse prin măsura arestului la domiciliu de către Judecătoria Roman, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt.
Cei doi bărbați au încălcat obligația de a nu părăsi domiciliu, fără încuviințarea instanței de judecată, respectiv în data de 05.03.2016 bărbatul de 41 de ani a fost identificat deplasându-se pe raza comunei Icușești, iar în data de 19.03.2016 tânărul de 17 ani a fost depistat pe raza localității de domiciliu. Totodată acesta din urmă a săvârșit, în perioada de supraveghere, o nouă infracțiune de furt.
Astfel, față de cei doi bărbați instanța de judecată a emis mandatele de arestare preventivă, ca urmare a nerespectării măsurilor arestului la domiciliu pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Aceștia au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamt pentru o perioadă de 30 zile

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
PUBLICITATE