152 cazuri noi și 4 decese în ultima săptămână în județul Neamț

Până ieri, 19 martie 2022, în județul Neamț au fost confirmate 43.421 de cazuri noi de infectare și 1.625 cazuri de reinfecții.

Au fost raportate, în total, de la începutul pandemiei, 1.603 de decese.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

58% din persoanele confirmate în ultimele 2 săptămâni sunt nevaccinate.

În intervalul 12 – 19 martie 2022, au fost confirmate 152 de cazuri de infectare cu SARS Cov 2. 16 copii au fost confirmati covid – 19 pozitivi în acest interval și 68 din persoanele confirmate erau vaccinate împotriva covid-19.

Săptămâna aceasta a fost depistat un focar COVID-19 în cadrul unui centru rezidential – 5 persoane sunt infectate.

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț are trend descrescător și a ajuns, astăzi, la 0,52 cazuri la 1.000 de locuitori. Toate UAT-urile au sub 3 cazuri confirmate la 1.000 de locuitori.

71% persoanele care au decedat de COVID-19 în ultimele 14 zile erau nevaccinate. În perioada 12 – 19 martie 2022 au decedat 4 persoane, 3 femei și un bărbat, cu vârste între 61 și 87 de ani, cu antecendente patologice – bolile cardio-vasculare și bolile metabolice fiind preponderente. O persoană din cele decedate în acest interval era vaccinată.

Procentul de pozitivare a testelor este de 4%. În intervalul 12 – 19 martie 2022 au fost efectuate 4.415 de teste, din care 69% teste rapide antigenice. 436 de persoane au fost testate în cabinetele medicale de medicină de familie. Au fost testate până în prezent 165.277 de persoane, fiind lucrate în total 393.973 de teste.

83% din persoanele internate cu COVID-19 în ultimele 2 săptămâni sunt nevaccinate.

În prezent, 35 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în spitalele din județ. Nu sunt internați copii. 57% din pacientii internati au forme medii și severe de COVID-19. În secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt internate 3 persoane.

170 persoane au fost evaluate în cele 3 centre de evaluare a persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 organizate în județul Neamț în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în locația Compartimentului Îngrijiri Paliative a Spitalului Municipal de Urgență Roman și în cadrul Ambulatoriului de Boli Infecțioase al Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tg. Neamț. 86 de persoane au primit tratament ambulatoriu cu antivirale – Molnupiravir sau Favipiravir.

Recomandări de protecție împotriva COVID-19

  • Purtați masca de protecție în: spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități.
  • Evitați spațiile aglomerate, închise și deschise!
  • Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială!
  • Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie igienizate periodic în continuare!
  • Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați, mergeți la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului!

Din data de 9 martie nu se mai aplică măsura carantinei contacților direcți ai cazului confirmat, dar este recomandată respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Neamț va continua efectuarea de anchete epidemiologice persoanelor confirmate COVID-19 pozitiv. Pacienţilor li se recomandă izolarea la domiciliu şi monitorizarea prin medicul de familie pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate şi pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv 5 zile, pentru cele vaccinate.

Traseul pacientului confirmat COVID-19 pozitiv rămâne același

PUBLICITATE