1300 de locuri de parcare noi, planificate în Piatra-Neamț

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a anunțat planuri ambițioase pentru înființarea a 1300 de noi locuri de parcare, ce vor include parcări la sol și supraetajate, pentru a răspunde nevoii crescute de spațiu pentru autovehicule.

Primarul Carabelea a specificat că au fost deja identificate mai multe terenuri pentru acest scop, pe care se vor iniția procedurile de autorizare și proiectare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Unul dintre primele proiecte este prevăzut la intersecția străzilor Lt. I. Drăghescu și George Coșbuc, unde se planifică o parcare P+2 ce va oferi între 80 și 100 de locuri.

De asemenea, pe strada Burebista, în spatele Complexului Winmarkt, se va construi o parcare supraetajată de tip P+2, care va include aproximativ 500 de locuri.

Un alt proiect inovativ este planificat la Piața Dărmănești, unde la parter va funcționa o piață agroalimentară modernă, iar la etajele superioare se vor amenaja 200 de locuri de parcare.

Primarul a menționat că se analizează și alte zone potențiale pentru parcări supraetajate, inclusiv terenurile dintre blocurile H2-H3 și H5-H6, Strada Titu Maiorescu, Piața 22 Decembrie și zona Complexului Laguna.

Mai jos, mesajul edilului:

Unul dintre obiectivele pe care mi le-am asumat este înființarea a 1300 de locuri de parcare noi, la sol și în sistem supraetajat.

Am identificat mai multe terenuri la care vom începe procedurile de autorizare și proiectare, continuând investițiile în parcări noi începute anul trecut și eficientizarea administrării lor.

Unul dintre primele terenuri este la intersecția străzilor Lt. I. Drăghescu și George Coșbuc, o parcare P+2, care va avea între 80 și 100 de locuri.

O altă locație pentru o parcare supraetajată de tip P+2 este pe strada Burebista, în spatele Complexului Winmarkt. Va avea aproximativ 500 de locuri și va contribui la rezolvarea deficitului de parcări de pe Bulevardul Decebal.

Preluând un model care deja funcționează cu succes în alte orașe din țară, avem în plan amenajarea unei parcări supraetajate la Piața Dărmănești – la parter va funcționa o piață agroalimentară modernă, iar la următoarele două niveluri vom avea 200 de locuri de parcare.

Mai avem în analiză și alte zone care se pretează pentru înființarea de parcări supraetajate, inclusiv adiacente Bd. Traian: terenuri între blocurile H2-H3 și H5-H6 – amplasamente aflate în dezbatere publică, Str. Titu Maiorescu, Piața 22 Decembrie și zona Complexului Laguna, printre altele.

PUBLICITATE