13 șoferi „aghezmuiți” prinși de polițiști în weekend


În perioada 01-03.04.2016, polițiștii Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică Neamţ au acționat pentru combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto. Acțiunea a fost coordonată la nivel național de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 7 permise pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentrație alcoolică de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat ( amendă de la 945 la 2100 lei și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile ).

De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul circulației, dintre care 6 prevăzute și pedepsite de art. 336 Cod Penal. (Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe)

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. 

Legea prevede pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală, o pedeapsă de la 1 la 5 ani de închisoare sau amendă!

PUBLICITATE