13 octombrie: Ziua internațională fără sutien (No Bra Day)

13 octombrie este Ziua Internaţională fără sutien. Femeile din întreaga lume sunt încurajate să-şi lase sutienele acasă pentru a atrage atenţia asupra riscurilor cancerului mamar. Astăzi, femeile sunt îndemnate să renunţe la lenjeria intimă şi să se simtă libere şi sexy. – notează MESAJUL.ro

Apărută în urmă cu câțiva ani, ca un mod de a promova investigațiile medicale menite să depisteze din timp cancerul la sân, Ziua Internațională Fără Sutien a devenit un fenomen mondial. Este sărbătorită la mijlocul lunii octombrie, luna dedicată cancerului mamar. Campania a început în 2011, fiind folosite hashtag-urile #nobraday pentru a susţine campania.

În România, campania încă nu a prins în rândul doamnelor şi domnişoarelor, însă ne putem mândri cu vedetele feminine care încurajează femeile să-şi exprime feminitatea şi să renunţe la sutien.

Delia, Anna Lesko, Gina Pistol, Roxana Vancea sau Antonia sunt doar câteva dintre vedetele care au renunţat la sutien ori de câte ori au avut ocazia şi au arătat că sutienul nu este un accesoriu indispensabil, încurajând femeile să se simtă libere a-şi exprima feminitatea.

Nu se cunosc foarte bine originile acestui manifest, dar scopul de a promova astfel autoexaminarea, ecografia mamară sau mamografia pentru depistarea timpurie a cancerului la sân l-au transformant într-un eveniment care are loc în fiecare an.

Este o sărbătoare menită să sporească conștientizarea privind sănătatea femeilor. Cu ocazia asta, zeci de bucureștence au renunțat la sutien și s-au lăsat fotografiate pentru un pictorial inedit pe Facebook.
Fotograful Cristian Bulugea, Daydreamerro, a convins o mulțime de femei din Capitală să-și lase sutienele acasă și să devină vedetele galeriei sale foto.

„Avem un album care ne arată cât de frumoase sunteți în fiecare zi când vă întâlnim în drumurile noastre. Sperăm că și noi vom învăța să reacționăm pe măsura atunci când vă purtați așa.

Și poate că o să învățăm să nu mai fluierăm ca pe stadion…Și să folosim poate cuvinte potrivite sau un zâmbet! Să nu purtați sutien pe sub haine este o normalitate pe care trebuie să o percepem ca un lucru firesc, sănătos și frumos.

„Braless Bucharest” vine să spună „Happy No Bra Day” tuturor celor care mâine și nu numai vor alege să nu poarte sutien. Nouă ne place să vă vedem așa!”, scrie autorul albumului.