13 august: Marți 13 – Ziua Informării Preventive

Unele persoane superstiţioase consideră ziua de „Marţi 13″ o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar aşa. De multe ori „ghinionul” ni-l facem şi singuri, prin lipsa informaţiilor.

Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că aşa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller – „un om informat este un om puternic.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a încheiat în anul 2012 un parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat „Împreună pentru siguranţă” al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

Ziua Informării Preventive (Marți, 13 august) va fi marcată la ISU Neamț prin organizarea Zilei Porților Deschise și a unor puncte de informare preventivă.

Astfel, toți (copii și adulți) cei care vor să vadă în ce constă activitatea de pompier pot veni mâine între orele 09:00 – 16:00 la sediile subunităților noastre din Piatra Neamț, Roman, Târgu Neamț, Poiana Teiului sau Poienari.

Aici vor putea vedea tehnica de intervenție, vor sta de vorbă cu pompierii și vor primi răspuns la toate întrebările despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

De asemenea, cadre ale ISU Neamț vor organiza puncte de informare preventivă în Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, unde cei interesați vor primi informații despre modul de comportare în diverse situații de urgență.

PUBLICITATE