12 ani de închisoare după crima din Piatra-Neamț

Individul care a omorât un bărbat de 42 de ani din Piatra-Neamț la începutul lunii mai 2021 a fost condamnat, în primă instanță, la 12 ani de închisoare.

Potrivit deciziei Tribunalului Neamț, „condamnă pe inculpatul C.A.I., la pedeapsa de 12 (doisprezece) ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b şi h Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.”

Totodată, instanța a decis ca inculpatul să achite în fiecare lună copiilor victimei o treime, respectiv o pătrime din salariul minim pe economie, până la majoratul acestora.

Decizia nu este definitivă.

Reamintim că un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Piatra-Neamț, a fost găsit mort, în dimineața zilei de 3 mai, sub scările unui bloc de pe b-dul Traian.

Conform Poliției Neamț, „polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au fost solicitați să intervină la un apel 112 cu privire la faptul că, o persoană, de sex masculin, a fost găsită decedată la subsolul unui bloc din municipiul Piatra Neamț.

Potrivit unor surse, este vorba despre un om al străzii, căsătorit și cu un copil, și care își făcea veacul prin zona pieței din cartierul Mărăței.

Se pare că de câteva zile ar fi stat cu alte persoane fără adăpost în zona unde i-a fost găsit cadavrul și, cel mai probabil pe fondul consumului de alcool, ar fi fost lovit cu o bordură în zona capului.

Pe data de 4 mai, principalul suspect în cazul crimei din Piatra-Neamț a fost reținut de polițiști.

Individul, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Piatra-Neamț, a fost prins de polițiști și reținut de procurorul criminalist, sub aspectul comiterii infracțiunii de omor.

Din primele informații, acesta era, la fel ca victima, un om al străzii. Cel mai probabil, în urma unui conflict și pe fondul consumului de alcool, criminalul l-a lovit cu o pavelă în zona capului.