10 sancțiuni date de jandarmi la Zilele municipiului Piatra-Neamț

Încălcarea normelor de conviețuire socială prin adresarea de injurii și amenințări, provocarea ori participarea la scandal, refuz de legitimare sunt faptele constatate de jandarmi și sancționate, pe timpul misiunilor prilejuite de Zilele municipiului Piatra-Neamț. Cinci persoane au fost averizate în scris și alte cinci persoane au fost amendate, valoarea totală a amenzilor fiind de 1.750 lei

Siguranța cetățenilor care participă la evenimentele organizate în spațiul public presupune cooperarea dintre structurile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice și o bună comunicare cu organizatorii, iar rezultatele sunt pe măsură: evenimente de succes și participanți în siguranță!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice la manifestările prilejuite de Zilelor municipiului Piatra-Neamț nu au fost înregistrate incidente deosebite. 

Cu toate acestea, încălcarea unor norme de conviețuire socială nu a trecut neobservată de jandarmi.

Astfel, în perioada 24 – 27 iunie, pe timpul desfășurării evenimentelor dedicate Zilelor municipiului Piatra-Neamț, jandarmii nemțeni au aplicat zece sancțiuni contravenționale (cinci avertismente și cinci amenzi), în valoare totală de 1.750 lei.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru provocarea ori participarea la scandal, adresarea de injurii și amenințări, refuz de legitimare, consum de băuturi alcoolice în locurile publice, în afara spațiilor special amenajate, precum și accesul persoanelor, fără respectarea măsurilor de protecție sanitară, în perimetrul special delimitat de organizator pentru spectatori.

Recomandăm cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică pentru a sesiza încălcarea legilor în vigoare, iar în caz de urgenţă să apeleze numărul unic „112”.

De astăzi, măsuri de siguranță la Bacalaureat

Începând de astăzi, jandarmii nemțeni asigură măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării examenului de Bacalaureat, la șapte centre de examinare din Piatra-Neamț, Roman și Târgu-Neamț și două centre de evaluare și soluționare a contestațiilor.

Astfel, în zilele de 28, 29 și 30 iunie, începând cu ora 07.00, vor fi asigurate măsurile de ordine publică pe timpul susţinerii probelor scrise, la următoarele centre de examinare:

  • Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, municipiul Piatra-Neamț;
  • Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza”, municipiul Piatra-Neamț;
  • Liceul cu Program Sportiv, municipiul Piatra-Neamț;
  • Colegiul Tehnic de Transporturi, municipiul Piatra-Neamț;
  • Colegiul Național „Roman Vodă”, municipiul Roman;
  • Liceul cu Program Sportiv, municipiul Roman;
  • Colegul Național „Ștefan cel Mare”, Târgu-Neamț

Misiunea jandarmilor este de a preveni faptele care ar putea tulbura ordinea, liniştea publică şi desfăşurarea în condiţii de normalitate a examenului de Bacalaureat. În acest sens, jandarmii vor păstra permanent legătura cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ în vederea soluţionării imediate a oricăror incidente care ar putea pune în pericol siguranţa elevilor sau a cadrelor didactice.

Tot începând de astăzi. jandarmii asigură paza și protecția la centrele de evaluare de la Școala gimnazială nr. 3 Piatra Neamț și Școala gimnazială „Calistrat Hogaș” Roman.

PUBLICITATE