10 persoane reținute după perchezițiile de ieri din Neamț

10 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Totodată, față de o persoană, în vârstă de 23 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, aceasta fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Reamintim că ieri, 21 iunie, polițiștii nemțeni împreună cu procurorii DIICOT au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, în județul Neamț, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări s-a reținut faptul că în perioada septembrie 2022 – mai 2023, persoanele bănuite ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiul Piatra-Neamț și a localităților limitrofe, droguri de risc, de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv.

Astfel, persoanele bănuite ar fi comercializat etnobotanice cu 50 de lei/gram, droguri de risc și mare risc, cannabis cu 80 de lei/gram și eutylone.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost depistate și ridicate aproximativ un kilogram de substanță vegetală, un kilogram de substanță pulverulentă albă, 50 de țigarete confecționate artizanal, care conțin substanțe psihoactive, 20 de grindere și 5 cântare de precizie.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate mai multe pipete, solvenți utilizați la prepararea substanțelor cu efect psihoactiv, 18 telefoane mobile, cartele SIM, un sistem de supraveghere audio-video, 14.340 de lei, 1.300 de euro și 80 de lire.

Peste 40 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT Neamț.

PUBLICITATE