10 localități din județul Neamț au rămas fără energie electrică

UPDATE: Prefectura Neamț: Peste 33.000 de consumatori nealimentați cu energie electrică

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă în tot judeţul Neamţ, însă nu există drumuri blocate, potrivit informaţiilor furnizate de subprefectul Iulian Jugan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cel puţin 10 comune au probleme total sau parţial în alimentarea cu energia electrică din cauza vântului care a afectat liniile de medie tensiune. Astfel de probleme sunt în comunele Hangu, Grinţieş, Pipirig, Crăcăoani, Dragomireşti, Tupilaţi, Negreşti, Văleni, Boteşti şi Tazlău. 

Potrivit sursei citate, serviciul unic de urgenţă 112 este asaltat de zeci de apeluri din partea şoferilor care reclamă starea proastă a carosabilului şi care derapează cu autoturismele. Majoritatea au maşinile echipate cu anvelope de vară, improprii atât pentru carosabilul acoperit cu zăpadă cât şi pentru temperaturile care sunt în jurul valorii de zero grade, a mai afirmat Jugan.

Reprezentanţii ISU Neamţ nu au reuşit să centralizeze toate problemele cauzate de vremea nefavorabilă din cauza dinamicii situaţiei.

Utilajele de deszăpezire se află pe principalele sectoare de drum naţional şi judeţean pentru a înlătura zăpada şi pentru a împrăştia material antiderapant, relatează Agerpres.

sursa: dcnews.ro
PUBLICITATE