10 ani de închisoare pentru crima de la Piatra Șoimului

Judecătorii Tribunalului Neamţ s-au pronunţat astăzi în dosarul unei crimei ce a avut loc la începutul acestui an, în comuna Piatra Șoimului.

Criminalul a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de omor şi condamnat la 10 ani de închisoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Condamnă pe inculpatul D I R, la pedeapsa de : – 10 (zece) ani închisoare şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b şi n Cod penal (dreptul de a comunica cu părţile civile T C C şi P M), pentru săvârşirea infracţiunii de omor” – notează decizia instanței

Totodată, acesta va trebui să plătească 60.000 de euro către soţia victimei și o prestaţie periodică lunară de 800 de lei până la data majoratului pentru cei doi minori rămaşi fătă tată, plus cheltuieli judiciare de circa 10.000 de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău

Crima a avut loc pe 27 ianuarie, în jurul orei 17:30 la un bar din comuna Piatra Șoimului.

Liviu, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost înjunghiată în spate, de mai multe ori.

Cel care a sunat la „112” a fost chiar autorul crimei, Răzvan I.D. un bărbat în vârstă de 32 de ani, tot din Piatra-Șoimului.

Se pare că între cei doi ar fi vorba despre un conflict mai vechi. Suspectul l-ar fi așteptat pe Liviu timp de mai multe ore.

L-a înjunghiat, cu furie, de mai multe ori, după care a sunat la „112”

Criminalul a fost reținut de polițiști și propus pentru arestare preventivă iar judecătorii au hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, individul a fost  acuzat că la data de 27 ianuarie, pe fondul unui conflict anterior cu victima dar și în urma consumului de băuturi alcoolice, a agresat-o pe aceasta cu un cuțit, lovind-o de mai multe ori în zona gâtului și a capului, provocând mai multe leziuni ce au condus la decesul imediat al victimei.

Vezi și NEAMȚ: El este bărbatul ucis, în această seară, în Neamț (FOTO)

PUBLICITATE