ZVON! Apa din Piatra Neamț infestată cu o bacterie. ApaServ nu confirmă


Mai mulți pietreni au apelat la publicația noastră în ideea de a confirma sau nu un zvon răspândit pe raza municipiului Piatra Neamț și anume – Apa de la robinet nu este potabilă fiind suspectată o infestare cu o bacterie. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După un timp, apare pe site-ul Apaserv și un așa-zis comunicat în care explicația pentru acest zvon lasă cu totul de dorit. Ba mai mult lucrurile sunt tranșate simplu: APA DE LA ROBINET ESTE POTABILĂ

ApaServ S.A. informează utilizatorii săi că, în urma monitorizării apei brute din sursa de suprafață Bâtca Doamnei, s-a luat decizia de a se sista pomparea apei potabile din cadrul Uzinei de Apă Bâtca Doamnei, intensificându-se procesul de monitorizare a apei brute.
Toți utilizatorii din municipiul Piatra Neamț și comunele învecinate vor fi alimentați cu apă potabilă din sursa subterană Vaduri.
La schimbarea sursei de alimentare, apa poate avea suspensii și culoare, ca urmare a antrenării depunerilor din conducte. Recomandăm folosirea apei în scop menajer până la limpezirea completă.
Mulțumim pentru intelegere și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri create.
Vă vom informa permanent referitor la rezultatele monitorizării.

În concluzie am înțeles că odată cu schimbarea sursei de apă nu ar fi decât problema culorii și suspensiei (care la fel nu consider că ar fi potabilă), de unde rămâne și „recomandarea” de a folosi apa „în scop menajer”

Mai mult de atât, se pare că problema acestui zvon nu a trecut chiar neobservată de conducerea instituției, motiv pentru care am înțeles că s-a făcut și o întrunire la Prefectură pe această temă.

Dar ca să nu fim acuzați că putem creea panică nu putem spune decât că proasta comunicare în astfel de situații reprezintă principala problemă de dezinformare. Pentru că acest comunicat nu oferă nicicum un răspuns concret. Are sau a avut apa din Piatra Neamț vreo problemă?!

PUBLICITATE