Ziua porților deschise în centrele de plasament din Neamț


Centrele de plasament din Neamț își deschid porțile marți, 27 septembrie, de la ora 10.00, iar nemțenii sunt invitați să cunoască oamenii care muncesc în unitățile de tip familial, în centrele de plasament, în locurile care sunt „casă” pentru sute de copii dar şi să vadă care este rolul DGASPC în ocrotirea copiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentul are scopul de a promova, cu transparență, imaginea și activitățile instituției, începând de la a face cunoscut opiniei publice talentele tinerilor și copiilor din sistem și continuând cu responsabilizarea părinților și a factorilor de decizie de la nivel local pentru rezolvarea cazurilor sociale la nivelul comunității.

Pentru că dorim să promovăm sistemul de tip familial care reprezintă viitorul în sistemul de protecție, vă invităm la Complexul de Servicii Ozana din Târgu Neamț unde veți cunoaște copii aflați în plasament dar care locuiesc ca într-o mare familie. De asemenea, vă invităm să vizitați unul dintre apartamentele Complexului de Servicii Familia Mea pentru a vedea exact în ce condiții locuiesc și trăiesc acești copii. Dacă doriți, puteți vizita și centrul de primiri urgențe din cadrul CS Romanița Roman, unde sunt găzduite mame cu copii (fie minore, fie victime ale violenței domestice, fie în diverse alte situații dificile). Ne dorim ca oamenii să aibă o percepție reală asupra condițiilor în care trăiesc copiii din sistemul de protecție și, totodată, să nu mai mai existe prejudecăți sau tabuuri referitoare la aceștia.

D.M.B.
PUBLICITATE