Ziua Poliției Române sărbătorită de IPJ Neamț. Trei zile de evenimente, organizate de polițiștii nemțeni

Ziua Poliţiei Române, marcată anual în data de 25 martie, a fost prilej de sărbătoare şi pentru poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț. În acest sens, au fost organizate mai multe activităţi care să marcheze însemnătatea acestei zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Joi, 23 martie, la sediul IPJ Neamț a avut loc „Ziua Porţilor Deschise”, prilej cu care, circa 40 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a din cadrul Colegiului Tehnic Piatra Neamț, Colegiului Național ”Gheorghe Asachi” și Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț, însoțiți de cadre didactice au vizitat sediul poliţiei având posibilitatea să cunoască dotările logistice cu ajutorul cărora îşi desfăşoară activitatea poliţiştii.

Activitatea a debutat cu promovarea profesiei de polițist și a ofertei educaţionale – inițiativă ce se înscrie în cadrul Campaniei naționale, “Si TU poți deveni POLIȚIST!”. În acest context, ne-am propus să promovăm profesia de poliţist şi oferta educaţională a instituţiilor specializate în rândul elevilor, care și-au exprimat dorința de a urma o carieră în structurile poliţiei.

Cei prezenți la activitate au vizitat sediul I.P.J. Neamț și au aflat detalii despre munca polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, a Serviciului Cabinet – Dispeceratul 112, a Serviciului Cazier, Statistică și Evidență Operativă și a Serviciului de Acțiuni Speciale. Finalul activității s-a bucurat de un real interes din partea elevilor, care au fost încântați de o demonstrație a câinilor de serviciu și un exercițiu de simulare în cazul prinderii unui infractor.

Ziua de ieri a debutat cu gândul la poliţiştii decedaţi, fiind ținut un moment de reculegere, la orele 08.15, în memoria tuturor celor care au căzut la datorie

În sala de festivități a unităţii a avut loc, ieri, ceremonia avansărilor în grad, poliţiştii fiind onoraţi de prezenţa reprezentanților administrației locale și a partenerilor MAI.

Într-o atmosferă de sărbătoare au fost prezentate mesajele ministrului Afacerilor Interne şi al şefului Poliţiei Române, fiind felicitaţi toţi cei care zi de zi îşi dedică activitatea siguranţei cetăţenilor. În centrul atenţiei s-au aflat însă poliţiştii avansaţi, 2 poliţişti nemțeni fiind avansaţi înainte de termen, respectiv un ofiţer şi un agent de poliţie. La împlinirea stagiului în grad au fost avansați alţi 92 de agenţi de poliţie şi 29 de ofiţeri. Tot în cadrul acestei ceremonii a avut loc și premierea celor mai buni poliţişti-sportivi, câştigătorii competiţiilor sportive la mini-fotbal, volei, tir, tenis de masă, şah, badmington organizate cu această ocazie de IPJ Neamț, SNPPC şi Asociaţia Sportivă Dinamo.

Poliţia nemțeană a îmbrăcat haine festive astăzi, 25 martie, cu ocazia împlinirii a 195 de ani de la atestarea Poliţiei Române Moderne. Pe durata a două ore, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, poliţiştii nemțeni au fost onoraţi de prezenţa cetăţenilor, la manifestările prilejuite de aniversarea Zilei Poliţiei Române. Cetăţenilor care au fost prezenți, în această sâmbătă, la manifestările organizate în aer liber le-a fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil, folosit de criminaliștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Acesta este destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

De asemenea, a putut fi admirată o expoziţie de arme realizată de poliţiştii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, dar și o autospecială a Serviciului Rutier

Punctul culminant al festivităţii a fost demonstraţia luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, constând într-un exercițiu de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere și de eliberare a unui ostatic.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii au împărţit pliante cu materiale de prevenire, iar cei mici s-au bucurat de insignele și baloanele primite din partea ofițerilor de prevenire și polițiștii de proximitate.

Mulțumim nemțenilor că au fost alături de noi, la acest ceas aniversar, și îi asigurăm că prețuim încrederea acordată, care ne onorează dar, în același timp, ne obligă să găsim cele mai bune soluții la problemele comunității.

PUBLICITATE