Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită pe platoul Curţii Domneşti din Piatra-Neamţ – 5 aprilie 2017

Astăzi, 5 aprilie, începând cu ora 09:30, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ a organizat un amplu eveniment pe platoul Curţii Domneşti din municipiul Piatra Neamţ, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române şi în sprijinul programului educaţional alternativ ,,Şcoala Altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activitatea a fost deschisă de parada cavaleriei Jandarmeriei pe traseul: Baza Hipică – Pod Căprioara – Telegondolă – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – str. V.A. Urechia – Platoul Curţii Domneşti.

În continuare membrii Clubului Musashi au efectuat o demonstraţie cu procedee şi tehnici de autoapărare,  reprezentanţii de la Crucea Roşie au arătat celor prezenţi câteva reguli şi tehnici de acordare a primului ajutor, luptătorii din structurile de intervenţie au executat un exerciţiu tactic demonstrativ iar la finalul activităţilor a fost prezentată tehnica şi dotarea structurilor Jandarmeriei.

De asemenea, elevii de liceu vor putea afla mai multe detalii despre o posibilă carieră în Jandarmeria Română, drept pentru care jandarmii le-au pregătit şi oferta educaţională a şcolilor Ministerului Afacerilor Interne pentru concursul de admitere din acest an.

PUBLICITATE