Zilele Orașului Tîrgu-Neamț – ediția a XXVI-a


În perioada 8-11 septembrie, administrația târgnemțeană a organizat manifestarea devenită tradițională, Zilele Orașului Tîrgu-Neamț (cea de-a XXVI-a ediție aniversară).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deschiderea oficială a Zilelor Orașului Târgu-Neamț a avut loc vineri, 9 septembrie, în Sala de ședințe a Consiliului Local. Printre invitați au fost reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, parlamentari, delegații din orașele înfrățite cu Târgu Neamț, primari din comunele învecinate, consilieri locali, directori de școli, preoți, și simpli cetățeni.

Declar în mod oficial deschise Zilele Orașului Târgu Neamț. Doresc oaspeților ședere plăcută! La mulți ani locuitorilor orașului! Sper să petrecem cele trei zile așa cum doar moldovenii știu!, a declarat primarul Daniel Harpa.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a ținut să precizeze onoarea cu care se află „acasă” (în Tîrgu-Neamț), locul de unde a început să facă politică „sunt fiul orașului Târgu Neamț, de fapt sunt produsul dumneavoastră”

Cred că în următoarele trei zile ar trebui să petrecem, să fie voie bună și să ne simțim așa cum ar trebui să se simtă fiecare cetățean atunci când e sărbătoare, pentru că o comunitate  trebuie să fie unită și la bine, și la rău”, a spus acesta. – a declarat Ionel Arsene

Printre invitații surpriză, Cristian Tabără, celebrul realizator TV a fost distins cu diploma de onoare pentru promovarea obiectivelor istorice și culturale situate în orașul Târgu Neamț.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost urmată de parada portului popular. Un alt eveniment plin de emoție a fost sărbătorirea a 25 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Împreună cu viceprimarul Vasile Apopei, edilul Daniel Harpa le-a înmânat personal câte o diplomă de excelență, un plic cu bani și câte un buchet de flori doamnelor.

Zilele Orașului Tîrgu-Neamț au continuat cu spectacole folclorice, târgul meşterilor populari, turneu de tenis de câmp dedicat juniorilor, seniorilor şi veteranilor, concurs de fotografie, expoziţie de pictură, lansare de carte, campania de conştientizare a problemelor copiilor cu dizabilităţi „Şi eu sunt om, şi lumea mea contează”, ateliere hand-made, competiţii sportive (fitness, karate, dans modern şi contemporan), concurs de şah, demonstraţie de echitaţie, spectacol de reconstituire istorică, prezentare de modă, „Miss fata de nemțean!” și mult așteptatele concerte.

Evident, concertele și numele sonore de artiști au strâns mii de locuitori ai orașului dar și pe cei veniți din localitățile învecinate. Renumita artistă Simona Nae a încheiat a treia zi de sărbătoare cu un concert 100% live. Artista a reușit să se conecteze cu publicul târgnemțean și a făcut atmosferă cu piesele ei, în special cu hitul „Doi nebuni”. Tot sâmbătă, au urcat pe scenă formațiile: Ester, Phelipe si formația PACT.

Zilele orașului Târgu Neamț s-au încheiat duminică, 11 septembrie. De la ora 21.00, au urcat pe scenă Lambrino (Band Live), apoi Doddy. Cel mai așteptat moment al zilei a fost, începând cu ora 22:30, concertul live pe care Delia l-a susținut în Parcul Cetate, în fața a peste 7-8 mii de oameni. După concert a fost un deosebit joc de lumini.

„Vreau să știți că acest eveniment a fost organizat în primul rând cu sprijinul Consiliului Județean, cu sprijinul Consiliului Local și mulțumesc pe această cale președintelui Consiliului Județean, dar și consilierilor locali și județeni. La mulți ani, Tîrgu-Neamț!” – au fost cuvintele cu care primarul Daniel Harpa a închis cea de-a XXVI-a ediție a Zilelor Orașului Tîrgu-Neamț.

Alături de târgnemțeni, a trăit un moment de emoție și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care a fost surprins de surpriza pregătită de prezentatorul evenimentului. Pentru că duminică a fost ziua acestuia de naștere și a ales să petreacă alături de spectatori, la Tîrgu-Neamț, a fost „răsplătit” de aceștia cântându-i „Mulți ani trăiască!”

D.M.B.
PUBLICITATE