Ziarul „Timpul” acum și în varianta online la Biblioteca „G.T. Kirileanu”


Demersul de digitizare a prestigioasei colecţii a ziarului „Timpul”, din perioada în care redactor era Mihai Eminescu, existentă în colecţiile Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”, a început cu anul 1877, paginile ziarului din anul Independenţei României putând fi citite acum on-line, pe site-ul instituţiei de cultură nemţene, la rubrica biblioteca digitală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cele 291 de numere ale publicaţiei, având fiecare câte 4 pagini, au fost scanate şi prelucrate în cadrul Serviciului Informatizare, într-o manieră extrem de profitabilă din punct de vedere a regăsirii informaţiei, putându-se căuta în textul documentelor (constituite în format pdf .) termeni, nume de persoane etc.

Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”: „În anul în care se împlinesc 140 de ani de la apariţia primului număr al publicaţiei Timpul, punerea în on-line a colecţiei de la Piatra Neamţ e un act necesar care vizează în primul rînd salvarea acestor bunuri culturale vulnerabile din perspectiva trecerii … timpului. Biblioteca noastră păstrează şi valorizează cu consecvenţă memoria culturală, atît a zonei cît şi a spaţiului românesc, pe site-ul nostru găsiţi o mulţime de alte publicaţii culturale şi nu numai din alte epoci, fotografii, cărţi poştale. În perspectivă, vrem să trecem la digitizarea ziarului Ceahlăul din anul 1968 încoace, pînă la publicaţiile de după revoluţie.” 

PUBLICITATE