Zi decisivă pentru Gheorghe Ștefan în dosarul Microsoft. Procurorii au cerut pedepse maxime


UPDATE: Instanța a decis! 6 ani de închisoare pentru Gheorghe Ștefan

Zi grea pentru inculpații din dosarul Microsoft. Curtea Supremă judecă astăzi ultimul termen în acest dosar, în care procurorii cer pedepse maxime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În primă instanță, în dosarul Microsoft au fost condamnați: oamenii de afaceri Nicolae Dumitru, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, Dorin Cocoș — doi ani cu executare, fostul ministru Gabriel Sandu – doi ani cu executare și fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan – trei ani cu executare.
În plus, magistrații au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Nicolae Dumitru, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.

Sentinţele care vor fi pronunţate acum de judecători vor fi definitive.

Decebal Draghiș, unul dintre intermediarii din afacerea Microsoft, a declarat, azi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că i-a dat fostului primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan mari sume de bani în pungi sau genți „ieftine”, bani ce proveneau de la Claudiu Florică. – notează AGERPRES

Judecătorii de la instanța supremă l-au audiat pe Decebal Draghiș, ca martor la cererea avocatului lui Gheorghe Ștefan.

Decebal Draghiș a relatat faptul că l-a cunoscut pe Gheorghe Ștefan în anul 2008, prin intermediul unei cunoștințe comune, Gabriel Morar, acesta din urmă fiind cel care i-a facilitat obținerea unor contracte la Oil Terminal Constanța. În anul următor, Draghiș spune că a înregistrat două societăți offshore, pentru a desfășura activități în domeniul petrolier, însă împuternicit pe cele două societăți era o avocată, Luminița Mazilu.

Martorul a adăugat că banii de la Claudiu Florică ajungeau în baza unor contracte fictive în firmele unui alt intermediar, Toni Răzvan, acesta îi scotea cash și îi dădea lui, pentru a-i remite lui Gheorghe Ștefan.

„Toni Răzvan îmi aducea banii în pungi sau în genți ieftine. Banii îmi erau aduși de regulă la birou și în aceeași zi dădeam mai departe lui Gheorghe Ștefan, în diverse locații, într-un un apartament al acestuia din București, la hotelul Marshal sau la hotelul lui Dorin Cocoș. Am efectuat plăți și prin virament, inclusiv pentru două apartamente ale lui Gheorghe Ștefan din Piatra Neamț. Banii dați lui Gheorghe Ștefan erau în lei, și mai mari și mai mici, de aia plasele erau așa voluminoase”, a mai spus martorul. – pentru aceeași sursă citată

Procurorul DNA a cerut, azi, judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție aplicarea unor pedepse maxime pentru cei patru inculpați din dosarul Microsoft, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, fostul ministru Gabriel Sandu și fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan.

D.M.B.
PUBLICITATE