Weekend cu un accident și două infracțiuni, din cauza alcoolului


În ziua de 06.05.2016, în jurul orei 17.20, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier, soldat cu o persoană rănită, produs în localitatea Costișa.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 64 de ani, se afla în calitate de pieton pe un drum comunal din satul Dornești, a fost accidentat de un autoturism, care nu a fost asigurat corespunzător de către un bărbat de 38 de ani şi care s-a pus în mişcare datorită declivităţii drumului. Victima prinsă între un autoturism staționat și cel care s-a pus în mișcarea a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean Neamţ, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât victima cât şi bărbatul de 38 de ani, din Bacău au fost testaţi alcoscopic, valoarea rezultatelor fiind de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul victimei și de peste 0, 40 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul băcăuanului.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă și pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În seara zilei de 06.05.2016, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ au oprit în trafic, pe DN 15 B în localitatea Vânători Neamţ, un autoturism ce era condus de către un bărbat de 45 de ani, din localitate. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Târgu Neamţ unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 07/08.05.2016, orele 01.30, o patrulă compusă din polițiștii Posturilor de Poliţie Gherăeşti şi Boteşti, fiind în serviciul de patrulare intercomunală, au oprit o autoutilitară pe strada Biruinţa din satul Gherăeşti. Cu ocazia controlului s-a constatat că bărbatul de 29 de ani, din Gherăești, care conducea autoutilitara se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt atestat de rezultatul testării cu aparatul etilotest. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Roman, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri sunt desfășurate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1din Codul Penal.

PUBLICITATE