Weekend cu teatru, fotografii, ateliere de creaţie şi târg tradiţional la Shopping City Piatra-Neamţ

La Shopping City Piatra Neamţ, în acest final de săptămână, se sărbătoreşte Dragobetele şi se fac pregătiri pentru întâmpinarea primăverii, alături de partenerii de la Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De Dragobete, clasa de actorie a Şcolii Populare de Arte Piatra-Neamţ prezintă spectacolul „Clovnul salvator”, după „Oraşul fără iubire”, de Lev Ustinov. Elevii îndrumaţi de actriţa Maria Hibovski (căreia i se datorează punerea în scenă a piesei) aşteaptă cu nerăbdare şi emoţie să încante publicul pe 24 februarie, începând cu ora 18:00, în zona Food Court a centrului commercial, iar intrarea este liberă.

Cuplurile pot sărbători într-o manieră inedită Dragobetele, luând parte la “bătălia Valentine’s Day vs. Dragobete”, pe 24 februarie, în intervalul orar 14.00 – 22.00. În incinta galeriei centrului comercial este pregătit un set-up special, care prezintă în antiteză Valentine’s Day şi Dragobetele, modernul şi tradiţionalul. Fiecare jumătate a cuplului poate alege tematica pe care vrea să o reprezinte pentru a imortaliza un moment amuzant, fie cu elemente specifice pentru Valentine’s Day (aripi de îngeraş, arcul lui Cupidon), fie cu elemente specifice pentru Dragobete (vestă, căciula tradiţională). Pozele sunt oferite cuplurilor pe loc, pe suport magnetic.

Pe 24 februarie, odată cu sărbătorirea iubirii în stil românesc, are loc şi deschiderea oficială a Târgului Tradiţional de Mesteşuguri şi Handmade, organizat în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ. În perioada 24 februarie – 8 martie are loc a noua ediţie a acestui târg tradiţional, organizat pentru prima dată în cadrul centrului comercial Shopping City Piatra Neamţ, sub sloganul “Un cadou autentic de mărţisor”.

La acest eveniment participă meşteri populari cunoscuţi şi apreciaţi: Elena şi Vasile Ciocârlan (comuna Ştefan cel Mare, măşti populare şi împletituri din sfoară), Rodica Ciocârtău (Pipirig, ţesături şi cusături), Cecilia Hăisan (Piatra-Neamţ, mărţişoare şi icoane pe sticlă), Vasile Dudanu (Grumăzeşti, prelucrare piei), Valentina Acasandrei (Iaşi, icoane şi pictură naivă), Ion Ilioaia (Ruginoasa – Iaşi, prelucrarea pieilor), Dumitru Paşaniuc (Marginea – Suceava, obiecte de ceramică), Adina Spiridon, Maria Baciu, Gabriela Pruteanu, Maria Tamaş, Ludmila Răileanu (Piatra-Neamt, obiecte de artă decorativă şi handmade).

Acestora li se alătură sâmbătă, 25 februarie, şi tinerii mesteşugari din Neamţ, elevi ai claselor externe ale Şcolii Populare de Arte Piatra-Neamţ. Vor fi prezente: clasa de ţesut-cusut de la Vânători-Neamţ coordonată de prof. Elena Petrariu (realizată în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” şi Primăria Vânători-Neamţ); clasa de împletituri fibre vegetale-nuiele de la Vânători-Neamţ coordonată de meşterul popular Stelian Boboc (înfiinţată în parteneriat cu Parohia „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” şi Primăria Vânători-Neamţ); clasa de ţesut-cusut de la Pipirig coordonată de meşterul popular Rodica Ciocârtău (înfiinţată în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig, structura Stânca); clasa de împletituri fibre vegetale-pănuşi de la Horia coordonată de prof. Carmen Mititelu (înfiinţată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Carmen Sylva” Horia şi Primăria Horia); clasa de prelucrare a lemnului de la Negreşti coordonată de meşterul popular Ioan Bobric (realizată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Dumitru Almaş” Negreşti şi Primăria Negreşti); clasa de confecţionat măşti (înfiinţată în parteneriat cu atelierul meşterului popular Vasile Ciocârlan şi Primăria comunei Ştefan cel Mare); clasa de împletituri din sfoară de la Ştefan cel Mare (înfiinţată în parteneriat cu atelierul meşterului popular Elena Ciocârlan şi Primăria comunei Ştefan cel Mare); clasa de ţesut-cusut de la Gherăeşti coordonată de meşterul popular Maria Bereşoaie (înfiinţată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Gherăeşti, Primăria comunei Gherăeşti şi Biserica Romano-Catolică Gherăeşti); clasa de modelaj în lut coordonată de meşterul popular Ionela Lungu, Târgu Neamţ; clasa de artă decorativă a Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” coordonată de Mădălina Mariuţac.

Şi pentru că ultimul weekend din luna februarie este dedicat pregătirii mărţisoarelor pentru cei dragi, iar copiii au deja lista de prieteni şi profesori pentru care vor să găsească cele mai frumoase mărţisoare, la centrul comercial Shopping City Piatra Neamţ se organizează două ateliere de creaţie în cadrul cărora cei mici pot confecţiona propriile mărţişoare şi felicitări pe care să le ofere în dar, odată cu venirea primăverii. Atelierele sunt coordonate de Carmen Mititelu şi Ina Mariutac, reprezentante ale Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”. Înscrierile se fac în cursul zilei de 24 februarie, până la ora 18.00, în limita locurilor disponibile, la telefon 0333.401.197 sau pe email [email protected].  

foto: Facebook
PUBLICITATE