Weekend cu intervenții pentru pompierii nemțeni


Incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 27.05 a.c., la ora 13:11, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Taşca. La locul indicat s-au deplasat şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale oraşului Bicaz şi comunei Bicazu-Ardelean şi un Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă, fiecare autospeciala din dotare. Forţele au stins în jurul orei 16:00 incendiul, în urma căruia au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp., mobilier şi bunuri din interior, patru uşi, ladă frigorifică şi instalaţii din interiorul construcţiei. Cauza probabilă a incendiului: aparate electrocasnice lăsate sub tensiune.

Sâmbătă, 27.05 a.c., la ora 19:40, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un autoturism aflat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars aparate de bord, planşeul şi instalaţia electrică a autoturismului. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un conductor defect.

Decolmatare fântâni

Vineri, 27.05 a.c., pompierii nemţeni au intervenit pentru decolmatarea a trei fântâni, astfel;

  • Pompierii târgnemţeni au decolmatat două fântâni din satul Ţolici, comuna Petricani, ca urmare a unei solicitări înregistrate la Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ la ora 18:32;
  • Pompierii pietreni au decolmatat o fântână din satul Cârligi, comuna Ştefan cel Mare, ca urmare a unei solicitări înregistrate la Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ la ora 19:20;

Misiune de asanare a teritoritoriului de muniţie neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial

Sâmbătă, 27.05 a.c., la ora 12:51, un bărbat din localitatea Hangu a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre descoperirea unui element de muniţie în gospodăria unui coleg din aceeaşi localitate. Echipa pirotehnică a unităţii, formată din trei subofiţeri, a ridicat un proiectil exploziv cal. 75 mm., în vederea depozitării şi, ulterior a distrugerii în condiţii de siguranţă. Proiectilul a fost adus de câteva luni de proprietarul gospodăriei (în prezent aflat în străinătate) din pădure, în timp ce efectua lucrări de exploatare forestieră.

Militarii nu au executat cercetarea zonei, având în vedere că nu au fost obţinute detalii despre locul în care elementul de muniţie a fost descoperit. Proiectilul fusese vândut la fier-vechi, lucru observat de o altă persoană care a recomandat apelul la „112” pentru a evita unele evenimente nedorite.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora:

  • Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”;
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;

Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă.

Comunicat ISU Neamț

PUBLICITATE