În weekend, 250 de șoferi din Neamț au fost sancționați pentru viteză


În perioada 21.05.2016 – 22.05.2016, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, cauză principală în producerea accidentelor rutiere pe raza județului Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 308 sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.275 lei, dintre care 249 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 19 permise de conducere, dintre care 9 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației.

Exemplu:
La data de 22.05.2016, un bărbat de 45 de ani, din Piatra Neamț, a condus un autorism pe DN 15, în localitatea Roznov, cu viteza de 120 km/h, stabilită și înregistrată de aparatul radar. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 1125 lei și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

PUBLICITATE