Voluntarii SMURD, îmbrăcați de Consiliul Local Piatra-Neamț


Un proiect de hotărâre care va fi supus la vot în următoarea ședință a Consiliului Local Piatra-Neamț, prevede încheierea unui parteneriat între Municipiul Piatra-Neamț și Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava” al judetului Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma demarării activităților de voluntariat din cadrul proiectului „Salvator din pasiune”, ISU Neamț a format la cursul introductiv un număr de 40 de voluntari iar pentru asigurarea unor minime condiții au cerut sprijinul Consiliului Local pentru asigurarea unui număr de 40 echipamente SMURD (cu care se echipează voluntarii pentru a putea participa la misiuni – pantaloni, șapcă, tricou, bocanci…).

În solicitarea celor de la ISU se preciza aprobarea sumei de 26.560 lei pentru cumpărarea a 40 de echipamente SMURD pentru voluntarii ISU Neamț, sumă ce a fost votată în cadrul comisiei de aprobare a proiectelor.

După ce vor termina cele 240 de ore de pregătire, vor urma cursurile de prim-ajutor și alte operațiuni de salvare și vor putea fi membri în echipajele SMURD. Este un proiect, „Salvator din pasiune” pe care îl derulăm la nivel național. Noi avem un număr de 40 de voluntari care, pentru a-și desfășura activitățile de voluntariat, ar trebui să poarte aceste echipamente de protecție. Până în prezent s-au făcut cursurile introductive, protecția muncii, cursuri de prim ajutor de bază. Ei sunt, majoritatea, de la Școala Postliceală Sanitară și îi ajută în cariera lor pentru că vor avea la C.V. această experiență, ca voluntar în cadrul unei structuri de situații de urgență.

Neavând deocamdată resurse, am apelat la acest sprijin de la Consiliul Local Piatra-Neamț. A fost foarte multă deschidere din partea lor. – a declarat Colonelul Ioan Nițică, inspectorul șef al ISU Neamț

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

D.M.B.
PUBLICITATE