Vocea străzii „s-a făcut auzită”. Cea mai „serioasă” lege a trecut în Parlament

În sfârșit, “vocea străzii” s-a făcut auzită în Parlament. Un act normativ ce va avea impact direct asupra milioanelor de români, a fost dezbătut în forul legislativ al țării. Citind cu maxim interes ceea ce ne-au propus aleșii, am înțeles că oamenii nu au ieșit degeaba pe străzi și nu au strigat în zadar împotriva actualei clase politice. Aceasta s-a conformat, venind cu o inițiativă legislativă de toată lauda. Cred ca este greșit să vrem mai puțini parlamentari. Ar trebui de două ori mai mulți și de două ori mai bine plătiți, la câtă activitate legislativă există. Asemenea reglementari legislative, cu un așa impact major asupra vieții fiecarui roman ar trebui premiate și introduse în anualele de istorie. Tradițiile românești au ca fundament balada “Miorița”, iar prioritățile legislative ale anului 2015 par să se îmbine perfect cu aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, parlamentarii au aprobat o lege care prevede limitarea numărului de câini pe care ciobanii au voie să-i crească la stână. Completarea Legii vânătorii și protecției fondului cinegetic a fost făcută după ce vânătorii au reclamat că animalele folosite pentru paza turmelor omoară iepurii și căprioarele.

Parlamentarii au stabilit că, în zona de șes ciobanii pot avea la stână doar un singur câine. Turmele de la deal pot avea doi câini, iar cele aflate la munte pot fi păzite de cel mult trei câini.
Cine încalcă reglementările riscă amenzi de până la 1.500 de lei.

Crescătorii de oi sunt revoltați și spun că nu pot păzi 600 de ovine cu doar trei câini, așa cum cred aleșii care apără interesele vânătorilor.

 Ciobanii se întreabă şi cum să scape de câinii care nu sunt prevăzuţi în lege. „Noi nu putem să-i omorâm, că dacă-i omorâm vine de la protecţia animelelor şi ne ia pe noi şi noi ce să facem cu ei?”, spune Ion Nedelcu, cioban.

Suprins de prevederile legii a fost și ministrul Agriculturii.
Am fost și eu șocat de anumite prevederi care practic afectează activitatea, creșterea ovinelor în România. Sper să reluăm discuția pe legea respectivă”, spune Achim Irimescu, ministrul Agriculturii. – notează digi24.ro

PUBLICITATE