Vineri, 29 iulie, trei bicicliști au fost implicați în accidente rutiere


În seara zilei de 29.07.2016, orele 18.15, pe str. Transilvaniei din municipiul Roman a avut loc un accident de circulatie, soldat cu rănirea unui biciclist.
Din primele cercetări se pare că, în timp ce un tânăr de 27 de ani conducea o bicicletă pe str.Transilvaniei, avand directia de mers spre str. Prof. Dumitru Martinas, pe fondul consumului de alcool, pătrunde pe contrasens și intră în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Roman. Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ pentru conducătorul auto și pozitiv pentru biciclist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alți doi bicicliști s-au autoaccidentat, dezechilibrându-se în timp ce se deplasau pe drumurile publice din localitățile Podoleni și Răucești.

În cele trei cazuri, polițiștii desfășoară activitățile de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Având în vedere sezonul estival și faptul că numărul participanților la trafic în calitatea de biciclist a crescut, poliţiştii nemțeni recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă pentru a evita victimizarea acestora, iar bicicliștilor le reamintim faptul că:
– nu trebuie să circule pe bicicletă dacă sunt sub influența alcoolului!
– trebuie să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule carte le pot pune în pericol siguranţa deplasării;
– de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, nu trebuie să circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent reflectorizant, vizibil de aceeaşi culoare;
– bicicletele trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive care, in mişcare, formează un cerc continuu fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor;
– circulaţia cu bicicleta pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani;
– în circulaţia pe drumurile publice bicicleta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat funcţional de direcţie, dotată cu un sistem de avertizare sonoră.

PUBLICITATE