Vine iarna? Cod galben de frig, ploi și ninsori

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de frig si ninsori.
Avertizarea este valabila de duminica, de la ora 10:00, pana marti, la ora 18:00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.
In intervalul mentionat vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l//mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte.
Vor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat dezapada.
Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei.
Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60…70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte.
Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vor fi sub atentionarea meteo, pe langa Capitala, judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Harghita, Covasna, Galati, Brasov, Prahova, Buzau, Braila, Ilfov, Calarasi, Tulcea, Constanta, Arges, Dambovita, Ilfov, Gorj, Olt, Dolj, Teleorman, Valcea, Giurgiu, Mehedinti, Calarasi, Hunedoara, Arad si Timis.

PUBLICITATE