Viitor distrus pentru o tânără din Piatra-Neamț, accidentată de un șofer care era în pragul comei alcoolice

Ziua de sâmbătă, 14 aprilie, s-a transformat într-o zi neagră pentru o tânără de 19 ani din Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se afla pe motocicletă împreună cu un prieten (un tânăr de 28 de ani) și veneau spre Piatra-Neamț. În jurul orei 20.00, pe DJ156A, în localitatea Girov, un bărbat de 40 de ani din Dobreni, care era în pragul comei alcoolice (avînd la etilotest o concentraţie de 1, 37 mg/ l alcool pur în aerul expirat) nu a păstrat distanța față de motocicletă (care avea aceeași direcție de deplasare), a acroşat-o, apoi a părăsit locul faptei. Bărbatul a ascuns maşina (Dacia Solenza) pe platforma unei fabrici dezafectate, unde și-a demontat numerele de înmatriculare, în speranța că nu va fi găsită. Polițiștii l-au identificat în jurul orei 21:00 și i-au găsit mașina.

Cei doi tineri au ajuns la spital, tânărul de 28 de ani cu ruptură de claviculă iar fata s-a ales cu clavicula fisurată, o mână ruptă și bazinul fisurat iar medicii i-au spus că va trebui să rămână 40 de zile la pat.

Din păcate, pentru tânără situația e mai gravă. În câteva luni are examenul de Bacalaureat și se pregătea să intre la Academia de Poliție. Starea de sănătate o împiedică să-și împlinească visul.

Oricât de repede m-aș recupera, imobilizată la pat trebuie să stau 40 de zile pentru că mi s-a deplasat un inel de la coloană și am câteva fisuri la bazin. Mâna stângă îmi este ruptă și clavicula fisurată iar de mână am nevoie pentru forță. – ne-a declarat tânăra.

Bărbatul a fost reţinut de polițiști pentru 24 ore şi introdus în arestul I.P.J. Neamţ, iar ieri (15 aprilie), magistrații Judecătoriei Piatra-Neamț au decis ca acesta să rămână 30 de zile în arest.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. G., cetăţean român, căsătorit – 2 copii minori (…) pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, (…), conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (…) şi părăsirea locului accidentului (…) – pe o durată de 30 de zile începând cu data de 15.04.2018, până la data de 14.05.2018, inclusiv. – se arată în decizia instanței.

PUBLICITATE