[VIDEO] Raportul inundațiilor în județul Neamț – 30 iunie, ora 8:00

Inundaţiile din ultimele 24 de ore, în judeţul Neamţ, au afectat zeci de locuinţe din mai localităţi, conform unui raport emis în această dimineață (30 iunie, ora 8:00) de Prefectura Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit raportului, au fost afectate 11 localități (din comunele Rediu, Trifești, Tupilați, Farcașa, Borca, Grințieș, Hangu și Poiana Teiului). Cinci persoane au fost evacuate, până la ora emiterii raportului, în localitățile Stejaru (comuna Farcașa) și Soci (comuna Borca)

Au fost inundate 52 de locuințe, 35 de gospodării, 68 curţi şi grădini şi 20 de fântâni, iar 4 poduri şi 20 de podeţe au fost distruse de viituri.

Peste 4.100 de hectare de teren agricol şi 45 hectare de păşuni şi fâneţe au fost inundate. Reţeaua de canalizare din localitatea Secuieni a fost distrusă pe o distanţă de 5 kilometri.

În total, au fost afectate 77 de drumuri judeţene, comunale / săteşti, iar 6 au fost distruse în comunele Pipirig, Rediu, Poiana Teiului și Farcașa

S-a reluat circulaţia rutieră pe sectoarele de drum naţional, din comuna Poiana Teiului, închise ieri, 29 iunie, din cauza aluviunilor şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

Judeţul Neamţ rămâne sub avertizare de Cod portocaliu de ploi și inundații.

Mai jos, imagini din zonele afectate de inundații (comunele de pe Valea Muntelui):

PUBLICITATE