Victorie istorică: România, primul trofeu internaţional la darts

România a cucerit primul său trofeu internațional din istorie la darts, prin echipa masculină care a triumfat la ediția a 17-a a Mediterranean Cup disputată la Poissy, în Franța, anunță Federația Română de Darts. – notează Agerpres

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipa masculină de darts a României, în componență cu Adrian Frim (Cluj Darts Club), Gabriel Pascaru (Kataroaie Piatra Neamț), Laszlo Kadar (Helios Tg. Mureș), Răzvan Negoț (Kronstadt Darts Club, Brașov) și Vlad Popa (team manager), a învins Malta (9-7), Cipru (9-5), Grecia (9-3) în faza grupelor, Catalunia (9-5) în semifinale și Malta (9-7) în finală, după ce românii au revenit de la 4-7.

Adrian Frim a obținut locul 3 la competiția de simplu, iar la dublu a ocupat același loc alături de Răzvan Negoț.

În continuare, atenția jucătorilor profesioniști de darts se îndreaptă către Cupa Kataroaie, care va avea loc pe 17 iunie, la Piatra Neamț. Anul competițional se va încheia cu finala campionatului național 2016/2017, care se va desfășura între 28 iunie și 1 iulie, la Cluj Napoca, urmând să participe cei mai buni 48 de jucători la masculin și cele mai bune 16 jucătoare la feminin intern.

Federația Română de Darts a fost înființată în anul 2008 și a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive și recunoașterea ca federație națională. în tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaționale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014 și urmează ca țara noastră să găzduiască, în 2019, Campionatului Mondial, după ce Federația Română de Darts a câștigat licitația pentru organizarea acestei competiții.

sursa: Agerpres
PUBLICITATE