Victorie fără precedent a comunităţilor locale din judeţul Neamţ în Senatul României

collageMarţi, 8 decembrie 2015, a fost dezbătută în Senatul României propunerea legislativă semnată de senatorul Liviu-Octavian Bumbu şi de deputaţii Ioan Munteanu, Ionel Arsene şi Vlad Marcoci privind acordarea comunităţilor locale a 5% din valoarea lemnului exploatat de pe suprafeţele teritoriului administrativ al comunei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este de notorietate faptul că cei care exploatează (taie) pădurile, în special  marile companii (gen Holtz) folosesc utilaje  dar , mai ales, mijloace de transport de foarte mari dimensiuni care afectează viaţa de zi cu zi a localnicilor.Se distrug drumurile şi lucrările din infrastructura specifică, dar mai ales drumurile comunale. Sunt afectate casele limitrofe drumurilor respective, ca să nu mai vorbim de disconfortul creat locuitorilor. Până acum nu a fost găsit un instrument legal eficient care să elimine sau să limiteze aceste distrugeri.

La solicitarea primarilor din zona de munte în frunte cu inimosul Ovidiu Geo Niţă, primarul de la Borca, împreună cu deputaţii nemţeni menţionaţi  am iniţiat această propunere legislativă.

Precizez că punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, la fel ca şi avizul comisiei de specialitate (Comisia de Agricultură) .

Modul in care am sustinut propunerea legislativa in plenul senatului, argumentarile aduse, precum si raspunsurile date, au avut ca efect votarea propunerii legislative aproape in unanimitate ( doar un vot împotrivă şi o abţinere).

Deoarece consider că este o victorie deosebit de importantă pentru comunităţile din judeţul nostru şi nu numai,  mulţumesc pe această cale tuturor colegilor din Senat,  in special celor din Neamt . Urez acelaşi succes colegilor din Camera Deputaţilor.

SENATOR,

LIVIU-OCTAVIAN BUMBU

PUBLICITATE