Vicepremierul României, Sevil Shhaideh, vizită de lucru în județul Neamț

Vicepremierul României și Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, alături de ministrul secretar de stat Adrian Gâdea, s-a aflat astăzi (28 februarie) într-o vizită de lucru în judeţul Neamţ. Oficialul de la Bucureşti a onorat astfel invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Arsene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceștia au participat la o întâlnire cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județ cu scopul de a pune în discuție necesitățile comunităților nemțene și pentru a găsi cele mai bune soluții de finanțare și dezvoltare. Primarilor le-a fost prezentat pe larg noul Program Național de Dezvoltare Locală, în cadrul caruia se va asigura finanțarea în domenii care se referă la realizarea investițiilor publice în infrastructura locală.

Ulterior discuțiilor cu reprezentanții UAT-urilor, a avut loc o conferință de presă.

„Conform programului de guvernare, prioritatea numărul unu este asigurarea celor zece servicii de bază, în special în mediul rural, respectiv apă, canalizare, drumuri, dispensar, școală, grădiniță, creșă. Noi am adoptat deja actele normative care reglementează Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua.
Pentru perioada 2017 — 2020 ne-am programat realizarea a 5.000 obiective noi, 2.500 creșe și grădinițe și 2.000 școli care necesită autorizație de funcționare.
A doua prioritate sunt fondurile europene și, în acest sens, cu toți directorii de autoritate de management ne-am asumat ca la 31 decembrie 2017, România să ramburseze, din toate fondurile europene alocate, 5,2 miliarde euro. Probabil că față de anul 2016, când rambursările au fost zero, suma poate părea mare dar este insuficientă față de ceea ce ar fi trebuit să fie”, a declarat Shhaideh, precizând că o a treia prioritate este reformarea administrației publice, prin adoptarea unui Cod administrativ care să reunească toată legislația din domeniu.

Un moment de maximă importanță pentru nemțeni al întâlnirii de astăzi l-a reprezentat vizita de lucru de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

I-am prezentat doamnei viceprim-ministru la fata locului situația celor două corpuri de clădire cu grad seismic ridicat. Am convenit împreună ca în cel mai scurt timp să elaborăm documentațiile de specialitate și să decidem dacă vom apela la soluția consolidării acestora sau la cea a construirii unui nou pavilion în care să relocăm activitatea din cele două corpuri de clădire aflate în pericol. Siguranța pacienților și a cadrelor medicale este prioritară pentru noi și vom alege o soluție ținand cont în primul rând de acest aspect. – a precizat Ionel Arsene

PUBLICITATE