Vezi cine sunt cei doi senatori de Neamț care și-au votat viitoarele pensii speciale

Senatul a adoptat luni (11 iunie) propunerea legislativă privind Codul administrativ al României, printre prevederi regăsindu-se şi introducerea pensiilor speciale pentru aleşii locali, care vor fi suportate din bugetul de stat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost 85 de voturi „pentru”, 21 de voturi „împotrivă” şi 11 abţineri. (Vezi cum a votat fiecare senator – AICI)

Din Neamț, cei trei senatori au votat:
– Emilia Arcan (PSD) – PENTRU
– Dan Manoliu (PSD) – PENTRU
– Eugen Țapu-Nazare (PNL) – ÎMPOTRIVĂ

Dintre cei 85 de senatori care au votat pensii speciale pentru aleşii locali, 25 au ocupat, după 1992, măcar una dintre funcţiile vizate de proiectul de lege.

Astfel, Emilia Arcan și Dan Manoliu, care au ocupat una dintre funcţiile vizate de proiectul de lege (președinte și vicepreședinte de Consiliu Județean), și-au votat viitoarele pensii speciale. – după cum notează romaniatv.

Persoanele alese începând cu anul 1992 de către cetăţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect şi liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, ale vârstei standard de pensionare redusă aşa cum sunt prevăzute în Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, sau cele prevăzute de alte legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare„, se arată în amendamentul adoptat de Comisie.

PUBLICITATE