Vezi cine a organizat „talciocul” din parcul central la Zilele Oraşului Piatra-Neamţ

„Zilele Oraşului Piatra-Neamţ” s-au încheiat, a fost o ediţie reuşită şi s-a bucurat de o participare numeroasă. Nu putem trece însă peste un aspect care a produs un oarecare deranj sau disconfort şi aici ne referim la organizarea din părculeţul central.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De la bun început precizăm că organizarea de tip „bazar” din părculeţul central nu a aparţinut primăriei, ci Camerei de Comerţ a judeţului Neamţ, reprezentată prin Mihai Caravan – şeful departamentului de relaţii interne şi târguri.

Domnul Caravan a fost persoana care s-a ocupat de închirierea spaţiilor pentru acest eveniment. Probabil din dorinţa de a încasa cât mai mulţi bani de la comercianţii care au venit la zilele oraşului, fiecare bucăţică de teren a fost utilizată, ieşind în final un bazar sau un bâlci în toată regula. Poate dacă evenimentul se desfăşura în Baza Hipică ori pe dealul Cârlomanu, n-ar fi fost probleme. Dar să amplasezi 7 (ŞAPTE) TONETE Kurtos kalacs, alte câteva de tip talcioc cu încălţăminte chinezească, curele, borsetuţe, şosete flauşate şi alte cele, contrastează urât cu ceea ce înseamnă „Piatra Neamţ Fest”. Hainele la kg mai lipseau sau băieţii cu „alba-neagra” şi am fi avut un eveniment delicios.

Poate că suntem deja obişnuiţi cu tarabele de mâncăruri tradiţionale care nu au preţul afişat şi nu dau nici bon fiscal, cu vata pe băţ şi porumbul fiert, dar amplasarea lor una lipită de cealaltă, cablurile electrice trase prin copaci şi peste spaţiul verde au lăsat un gust amar. Şi toate astea, pentru ca domnul Mihai Caravan şi Camera de Comerţ să poată încasa chirie cât mai multă.

La capitolul organizare dezastruoasă a domnului Caravan mai intră şi partea de salubritate. Reţelele de socializare au fost pline de persoane care reclamau faptul că deşeurile dădeau pe dinafară şi în jur era un miros insuportabil. Înţelegem că nu a existat un contract între organizator (Camera de Comerţ) şi un serviciu de salubritate. Corect ar fi, dacă tot încasezi bani pe chirie de la comercianţi, să te ocupi şi de partea de salubrizare. Firma Brantner nu a ridicat gunoiul rezultat pentru că este weekend (!!!). Noroc de cei de la Salubritas că au intervenit la solicitările populaţiei şi s-au organizat pe 3 schimburi pentru a ţine părculeţul central cât mai curat.

Totuşi, discutăm despre un ONG, pentru că asta este Camera de Comerţ, care doar încasează şi organizează târguri a căror calitate cam lasă de dorit.

Nota bene:
Organizarea care a lăsat de dorit în parcul central a avut mai multe reacții, în mediul online, chiar și din partea comercianților:
Nici o zi fără evenimente majore la Piatra-Neamț. Azi-noapte ni s-au spart corturile standurilor. Pagube de sute de milioane de lei vechi.
Poliția ridică neputincioasă din umeri: „Știți, noi nu avem decât un singur om pe acest sector, noaptea. Camera de Comerț a refuzat să încheie contract cu noi sau cu o firmă de pază”
– a fost mesajul postat, duminică, de unul dintre comercianții din parcul central.

PUBLICITATE