Vezi cele 11 localități din județul Neamț prin care va trece autostrada Iași – Târgu-Mureș

Consiliul Județean Neamț a emis certificatul de urbanism pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț, solicitat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La momentul de față, legătura Moldovei cu Transilvania se desfășoară cu dificultate, prin două trasee dificile care nu pot prelua fluxurile sporite de trafic generate de dezvoltarea socio-economică.

Această autostradă va reuși să satisfacă cererea actuală și viitoare de trafic și totodată va crește gradul de atractivitate pentru traficul internațional de tranzit care se va desfășura între coridoarele PAN Europene IV și IX.

Tronsonul de autostradă Ditrău-Tîrgu Neamț face parte din autostrada Tîrgu Mureș-Iași-Ungheni ce va face legătura dintre Autosstrada Transilvania și Republica Moldova, asigurând o legătură rapida între estul și vestul țării.

Lungimea traseului va fi de circa 118,8 km iar localitățile nemțene traversate de aceasta sunt: Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vînători-Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni și orașul Tîrgu Neamț.

PUBLICITATE