Veşti bune pentru fumători! Ar putea fi, din nou, permis fumatul în localuri

Fumatul ar putea fi, din nou, permis în cluburi, cafenele şi restaurante. Fostul consilier al premierului, Eugen Teodorovici, a anunţat că se pregăteşte, din nou, modificarea legii. De câștigat ar putea avea patronii localurilor care s-au plâns, de când fumatul a fost interzis, au avut pierderi mari. – notează realitatea.net

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Legea poate fi modificată doar în Parlament, iar discuțiile ar putea începe din toamnă.

„Sunt câțiva colegi parlamentari din mai multe partide care au aceeași abordare, se poate găsi o formulă de mijloc. Putem spune: unde e doar cafenea, nu se duc copii, sau cluburi de noapte, unde se poate decide să fumeze, atunci patronul va decide singur dacă va fi și un spațiu pentru nefumători. Dar nu interzici, omul ăla unde fumează, fumeaza acasa, unde fumează?”, a susţinut Eugen Teodorovici la Digi 24.

Legea antifumat a fost inițiată de deputata PSD Aurelia Cristea, care a fost sprijinită de mai multe ONG-uri în promovarea acestui proiect. Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise a fost publicată pe 1 februarie 2016 în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare în termen de 45 de zile, respectiv pe 16 martie 2016.

sursa: realitatea.net
PUBLICITATE