Veste importantă pentru toţi elevii din România: Miercuri (5 octombrie) nu se face şcoală


Elevii și profesorii nu vor merge la cursuri, miercuri (5 octombrie 2016), când este Ziua Internațională a Educației, rămânând la latitudinea unităților de învățământ modul în care vor fi organizate activitățile în acea zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

In Romania, intr-un ordin de ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii, in care a fost stabilita structura anului scolar 2016 – 2017, este prevazut ca, miercuri, cursurile conform programului obisnuit vor fi suspendate.

In fiecare judet, sindicatele din educatie si inspectoratele scolare vor stabili modul in care va fi marcata aceasta sarbatoare in unitatile de invatamant.

Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pentru 5 octombrie. În România, într-un ordin de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării, în care a fost stabilită structura anului şcolar 2016 – 2017, este prevăzut că miercuri cursurile conform programului obişnuit vor fi suspendate. În fiecare judeţ, sindicatele din educaţie şi inspectoratele şcolare vor stabili modul în care va fi marcată această sărbătoare în unităţile de învăţământ, conform news.ro.

Conform structurii acestui an scolar, „unitatile de invatamant si inspectoratele scolare judetene vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei), 5 iunie (Ziua invatatorului) si 1 iunie (Ziua copilului)”.

D.M.B.
sursa: stiripesurse.ro
PUBLICITATE