Veste bună pentru elevi şi dascăli! Joi, 5 octombrie, nu se vor face cursuri în școli

Veşti bune pentru elevi, dar şi pentru profesori. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, aceştia vor avea liber de la cursuri, joi, 5 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe data de 5 octombrie, elevii şi profesorii sărbătoresc Ziua Educaţiei. Asta înseamnă că nu se vor face ore în sensul obişnuit în şcoli, fiecare instituţie de învăţămînt avînd libertatea să sărbătorească „prin manifestări specifice“ această zi.

Conform structurii anului şcolar 2017 – 2018 anunţată de Ministerul Educaţiei Naţionale, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice, potrivit planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, Ziua Internaţională a Educaţiei (5 octombrie) și Ziua Învățătorului (5 iunie)

Ziua mondială a educației sau Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele dintre ele ziua este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare. Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie.

PUBLICITATE