Vernisaj Parasca şi Mihai Agape, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”


Afis 03_25_2016 Vernisaj Parasca si Mihai AgapeBiblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” vă invită vineri, 25 martie, la ora 13.00, la o întâlnire cu arta plastică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Simezele Sălii „Cupola” oferă de această dată prilejul întâlnirii cu lucrările artiştilor plastici nemţeni Parasca şi Mihai Agape, evenimentul fiind întregit şi de lansarea volumului de povestiri/confesiune „Himere” pe care pictorul nemţean îl aduce în faţa publicului, alături de tablouri, într-un veritabil dialog cultural.

Vor vorbi despre carte şi despre pictură Adrian Alui Gheorghe şi Emil Nicolae.

Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ: „Cei doi pictori nemţeni ies rar în public, dar cînd o fac lasă loc comentariilor, aprecierilor, entuziasmului. Expoziţia semnată de Parasca şi Mihai Agape este unitară exact prin diversitate, e un dialog al expresiilor plastice, al unor sensibilităţi care se nutresc din ce are realitatea imediată mai frumos, mai semnificativ. Mihai Agape abordează o anumită monumentalitate a peisajului, cu culori expresive care imprimă dinamism liniei, lucrările respiră şi seduc privitorul. Parasca Agape e un bijutier care armonizează culoarea cu tema, care aduce pe pînză gestica plastică a pictorilor care au împodobit pridvorul Bisericii cu imagini din marginea Raiului, o undă romantică face ca tremurarea imortelelor să aibă concreteţea toamnei care se insinuează în amintire, în suflet. Evenimentul de vineri este completat de lansarea unui volum de proză scurtă, Himere, semnat de Mihai Agape, cîteva fulguraţii epice pe teme ale dialogului realitate-irealitate, schiţele fiind reflexe ale unei memorii afective care se comportă ca un adevărat seismograf”.

PUBLICITATE