Urmărire cu focuri de armă în Neamț. Un tânăr din Roznov a încercat să fugă de polițiștii rutieri

În noaptea de 03/04.06.2017, mai multe echipaje de ordine și siguranță publică din cadrul Poliţiei oraşului Roznov au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în jurul orei 02.00, în cadrul unui filtru organizat pe DJ 156A, în intersecţia cu str. Calea Tazlăului, s-a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism înmatriculat în Spania, care și-a continuat deplasarea înspre Piatra Şoimului, fără a opri la semnalul regulamentar efectuat de poliţist.

În urma acestui fapt, s-a procedat la urmărirea autoturismului, iar după aproximativ 3 km, pentru imobilizarea conducătorului auto, care încerca să fugă, a fost necesară executarea în plan vertical a două focuri de avertisment.

Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 27 de ani, din Roznov, ce se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă a refuzat și a fost condus la Spitalul Judeţean Neamţ, în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, unde a refuzat și această procedură.

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a acestuia, stabilind că persoana depistată a încălcat una dintre obligațiile impuse prin măsura controlului judiciar față de acesta și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Polițiștii au reținut persoana, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț Neamț. Astăzi aceasta urmează să fie prezentată instanței de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

PUBLICITATE