Urmărire ca-n filme în Neamț. Polițiștii au tras 12 focuri de armă, dar tot nu l-au oprit


Urmărire ca-n filme prin Cheile Bicazului, ieri (13 ianuarie 2017), în jurul orei 22:30.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Polițiștii din Bicaz-Chei au efectuat semnalul de oprire în trafic a unui autoturism. Șoferul (un tânăr de 26 de ani din Dămuc) și-a continuat deplasarea, fapt pentru care polițiștii au făcut uz de armă, reușind oprirea și imobilizarea conducătorului auto care se afla sub influența alcoolului, conform rezultatului testului alcoolscopic. Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul din Bicaz pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” – a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Conform unor surse, polițiștii au tras 12 focuri de armă pentru a opri șoferul cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dar nici focurile de armă nu l-au oprit pe tânărul de 26 de ani. Într-un final, s-a reușit oprirea autoturismul doar prin blocarea cu o autospecială de poliție. Șoferul nu a fost rănit și va fi cercetat, cel mai probabil, pentru ultraj și conducerea sub influența alcoolului.

În seara zilei de 13.01.2017, un echipaj de poliție din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 12C a efectuat semnalul regulamentar de oprire față de un autoturism, al cărui conducător nu s-a conformat şi a continuat deplasarea în direcţia Lacu Roşu.
Din motive temeinice s-a procedat la urmărirea autovehiculului în cauză, reuşindu-se oprirea acestuia la intrarea în judeţul Harghita, după ce s-a folosit armamentul din dotare, executându-se focuri de armă asupra autovehiculului. A fost identificat conducătorul auto, un tânăr de 26 de ani, din Dămuc, care era însoţit pe scaunul din dreapta faţă de un alt tânăr de 19 ani, din Dămuc. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma uzului de armă nu a rezultat rănirea vreunei persoane, fiind avariat doar autoturismul.
În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. – se arată în comunicatul Poliției Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE