În urma perchezițiilor de ieri în Neamț, o persoană a primit arest la domiciliu


În ziua de 7 iulie a.c., 44 polițiști din cadrul Serviciului Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investiții Criminale, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase și Serviciului Acțiuni Speciale, au pus în executare un număr de 33 mandate de efectuare de percheziții domiciliare și la sediul unor societăți comerciale, situate pe raza județelor Neamț, Suceava, Iași, Maramureș, Harghita și Tulcea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma acestor activități, s-au ridicat documente financiar contabile, fiind suspiciuni rezonabile că au fost folosite în comiterea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată.
Din primele cercetări, a rezultat un prejudiciu în valoare de 1.036.016 lei, reprezentând sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozit pe profit.

Polițiștii de investigarea criminalității economice au dispus reținerea pentru 24 ore a unui număr de 6 suspecți. Astăzi, suspecții reținuți au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț cu propunere de arestare preventivă, care a dispus pentru 5 dintre aceștia măsura controlului judiciar, iar împotriva celui de-al șaselea suspect Tribunalul Neamț a dispus măsura arestului la domiciliu.

Conform deciziei Tribunalului Neamț:

În temeiul art. 227 al. 2 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Enciu Constantin. În baza art. 227 al. 2 Cod procedură penală raportat la art. 218 şi următoarele Cod procedură penală, ia faţă de inculpatul Enciu Constantin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de 26 Cod penal anterior raportat la art. 9 al. 1 lit. c şi al. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal anterior, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată prevăzută de art. 290 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal anterior şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată prevăzută de art. 25 Cod penal anterior raportat la art. 290 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal anterior, totul cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 8 iulie 2016 şi până la data de 6 august 2016, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv, cel oraşul Târgu Neamţ, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.
În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul se va supune următoarelor obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţelor de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu partea civilă, cu suspecţii Olteanu Maria, Madiar Vasile, Tofan Ştefan, Tofan Mirela, Arsinte Vasile, Ciornoleţ Gheorghe, Corduneanu Dumitru, Corduneanu David, Dumitriu Mihai, Lazăr Vasile, Strungariu Liliana, Strungariu Dumitru, Niculeasa Gavril, Nastasă Elena Alina, Nastasă Vasile, Todosia Petru, Miron Anişoara, Arsinte Monica Elena, Costache Gabriel Mihail, Nistor Elena Anca, Olariu Dumitru, Olariu Ludmila Daniela, Apetrei Elena şi Apetrei Neculai, cu martorii ori experţii. Supravegherea inculpatului pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Poliţia oraşului Târgu Neamţ. În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8 Cod procedură penală, dispune, de îndată, comunicarea copiei prezentei încheieri inculpatului, organului desemnat cu supravegherea acestuia, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale de Paşapoarte şi Inspectoratului General al Poliţiei Române. Onorariul avocatului din oficiu, în sumă de 130 lei, va fi achitat Baroului Neamţ din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare.

PUBLICITATE