Unul dintre „micii infractori” din Piatra-Neamț a fost reținut!


Un minor din gașca „Neda”, Lefter Mirel Nicolae, a fost reținut de polițiștii nemțeni, la scurt timp după împlinirea vârstei de 14 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu este vorba despre unul dintre cei doi frați, pentru că ei nu au împlinit vârsta de 14 ani, ci despre un minor cu care cei frații Neda acționau împreună.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Piatra-Neamț s-au mobilizat și în 2 luni de la momentul împlinirii vârstei de 14 ani, au făcut expertizele necesare pentru a stabili că acesta deține discernământ iar ulterior a și fost reținut pentru săvârșirea a două fapte de tâlhărie calificată dar și complicitate la tâlhărie calificată, infracțiuni ce au fost săvârșite împreună cu frații Neda.

El a fost reținut vineri (9 septembrie) iar sâmbătă, instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ privind pe inculpatul Lefter Mirel Nicolae, aflat în Centrul de reţinere şi arest preventiv Neamţ şi dispune arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2016 până la data de 09.10.2016 inclusiv. 

Conform Judecătoriei Piatra-Neamț, conform dosarului, minorul era cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de complicitate la tâlhărie calificată – faţă de persoana vătămată B. M., unei infracţiuni de complicitate la tâlhărie– faţă de persoana vătămată B. M., şi o infracţiune de tâlhărie calificată – faţă de persoana vătămată A. N. G.

Cazurile infracțiunilor desfășurate de minorii din Piatra-Neamț sunt în continuare o problemă. De exemplu, chiar și în această situație, polițiștii din Piatra-Neamț l-au mai avut spre anchetă în alte 6 dosare, dar acestea erau fapte săvârșite până la vârsta de 14 ani și nici ca recidivă nu pot fi trecute în cazier. În toate cazurile de infracțiuni săvârșite de minorii din Neamț, polițiștii au făcut sesizări înaintate DGASPC și propuneri pentru ca aceștia să fie instituționalizați în centrele pentru minori infractori. Pentru doi dintre ei, a și fost luată măsura intituționalizării, într-un centru din Brașov, dar aceștia au fost eliberați la sfârșitul anului trecut.

D.M.B.
PUBLICITATE